A Team: Tough Loss in 1st Preparation Game en/cz

Last Wednesday, our men’s A-team faced off against Chomutov in a pre-season friendly at our home court in Výtoň. Despite the challenging outcome, the game served as a critical moment for coach Mathias Durand and his team as they tested their tactics and lineup rotations.

CZ: Minulou středu se náš mužský A-tým utkal s Chomutovem v přípravném zápase na domácí půdě ve Výtoni. Navzdory těžkému výsledku byl zápas klíčovým okamžikem pro trenéra Mathiase Duranda a jeho tým, když testovali své taktiky a různé sestavy.


Last Wednesday, our men’s A-team faced off against Chomutov in a pre-season friendly at our home court in Výtoň. Despite the challenging outcome, the game served as a critical moment for coach Mathias Durand and his team as they tested their tactics and lineup rotations.

Coach Durand’s reflections on the game: “The game against Chomutov provided us with an excellent opportunity to evaluate our competitive capabilities and identify areas for improvement. The outcome of the game was not our main focus; instead, the coaching decisions and player rotations were aimed at experimenting with different lineups and implementing our offensive and defensive strategies.

From the opening whistle, Chomutov’s pressure was relentless, controlling the game for all 40 minutes. While our team worked hard, it became clear that handling high defensive pressure and maintaining offensive flow were areas that needed refinement. Coach Durand remarked on this point:

Chomutov dominated us for the entire 40 minutes, which highlighted the need for us to improve our ability to handle high defensive pressure, control our tempo on offense, and refine our plays, as some of our players are still struggling with execution.”

Despite the heavy loss, the lessons learned were invaluable. The team regrouped in practice, discussing what worked well and where improvements were needed.

In the following practice, I asked the players to reflect on the value of this game, discussing what we did well and what we need to improve. They described the game as an eye-opening experience and shared specific areas for focus. This was precisely the goal of playing against a higher-level team that has been practicing since the end of July, while we began our training in mid-August.”

The team’s effort, despite the result, was commendable, and their ability to analyze and improve is what will drive progress. The coach emphasized that this game was not about the scoreboard but about growth:

Although this tough loss was challenging, it is a crucial step in our development and has accelerated our learning process. I am extremely grateful for this opportunity and pleased with the team dynamics and effort demonstrated by our squad against Chomutov.”

This match will undoubtedly serve as a stepping stone for the coming season, as our team continues to sharpen their skills and develop their cohesion.

Česká verze článku:

Minulou středu se náš mužský A-tým utkal s Chomutovem v přípravném zápase na domácí půdě ve Výtoni. Navzdory těžkému výsledku byl zápas klíčovým okamžikem pro trenéra Mathiase Duranda a jeho tým, když testovali své taktiky a různé sestavy.

Kometář trenéra Duranda na zápas:Zápas proti Chomutovu nám poskytl skvělou příležitost k hodnocení našich soutěžních schopností a k identifikaci oblastí pro zlepšení. Výsledek zápasu pro nás nebyl hlavním cílem; místo toho jsme se zaměřili na trenérská rozhodnutí a rotace hráčů, abychom experimentovali s různými sestavami a implementovali naše ofenzivní a defenzivní strategie.“

Chomutov od začátku vyvíjel neúnavný tlak, který ovládl hru po celých 40 minut. Ačkoli náš tým tvrdě bojoval, bylo zřejmé, že zvládání silného defenzivního tlaku a udržení tempa v útoku jsou oblasti, které potřebují doladit. Trenér Durand se k tomu vyjádřil následovně:

Chomutov nás dominoval po celých 40 minut, což ukázalo, že musíme zlepšit naši schopnost zvládat vysoký defenzivní tlak, kontrolovat naše tempo v útoku a zpřesnit naše akce, protože někteří hráči mají stále problémy s realizací.“

Navzdory těžké porážce byly získané zkušenosti neocenitelné. Tým se znovu sešel na tréninku, aby diskutoval, co se povedlo a kde jsou potřeba zlepšení.

Na následujícím tréninku jsem požádal hráče, aby se zamysleli nad hodnotou tohoto zápasu a diskutovali o tom, co jsme udělali dobře a co musíme zlepšit. Popsali zápas jako otevření očí a sdíleli konkrétní oblasti, na které se musíme zaměřit. To byl přesně náš cíl při zápase proti týmu na vyšší úrovni, který trénuje od konce července, zatímco my jsme začali až v polovině srpna.“

Úsilí týmu, navzdory výsledku, bylo obdivuhodné a jejich schopnost analyzovat a zlepšovat se bude tím, co nás posune vpřed. Trenér zdůraznil, že tento zápas nebyl o skóre, ale o růstu:

Přestože tato těžká porážka byla náročná, je to klíčový krok v našem vývoji a urychlila náš proces učení. Jsem velmi vděčný za tuto příležitost a spokojený s týmovou dynamikou a úsilím, které náš tým proti Chomutovu předvedl.“

Tento zápas se nepochybně stane odrazovým můstkem pro nadcházející sezónu, kdy náš tým bude pokračovat v pilování svých dovedností a zlepšování soudržnosti.