U15: Vyrovnaná bitva s Nehvizdy přinesla cennou výhru

V neděli 22. září se náš tým U15 postavil proti Sokolu Nehvizdy v utkání Národní ligy. Ačkoli jsme do zápasu vstoupili velmi nervózně, dokázali jsme si nakonec silou vůle připsat vítězství 74:70.


Průběh utkání: Sokol Nehvizdy vs. Basket Vyšehrad 70:74

Zápas nezačal pro náš tým dobře. „Vstup do utkání byl velmi nervózní, s velkým množstvím laciných košů a nepřesnostmi v obraně,“ komentoval trenér průběh úvodu zápasu. Náš tým musel překonat počáteční nervozitu, ale postupně se hráči začali zlepšovat: „Postupem času jsme zlepšovali obrannou činnost do formy, kterou chceme.“ Přesto nás po celou dobu trápil jeden podstatný nedostatek – obranný doskok. „Co však chybělo, byl obranný doskok, to je věc, na které musíme zapracovat,“ dodává trenér Kefurt.

Závěr zápasu byl velice napjatý, ale naši hráči prokázali sílu a odhodlání. „Koncovku jsme zvládli silou vůle,“ řekl trenér Jan Kefurt, který byl na bojovný výkon našich kluků hrdý.

Celkové hodnocení trenéra Jana Kefurta:

Bohužel je na nás vidět, že jsme celou letní přípravu neodehráli v plném počtu, a chybí nám herní praxe. Do prvního utkání jsme navíc nastoupili pouze v sedmi lidech. Nemoci se dají respektovat, ale neomluvy z tréninků už ne. Jednotlivci by se měli zamyslet, zda-li mají basketbal rádi a chtějí v něm pokračovat. Kazí tím výkony v zápasech, ale i zhoršují tréninkový proces. Poctivost a pravidelnost jsou základ!

Výsledek zápasu:

Neděle 22. 9.: Sokol Nehvizdy vs. Basket Vyšehrad 70:74