NRL U15: Boj s marodkou, výškou a soupeřem

Náš tým U15 měl o víkendu před sebou těžkou výzvu. Bohužel, již celý týden před zápasy nám zkomplikovala přípravu marodka. Trenér Jan Kefurt přiblížil situaci: „Celý týden náš tým bojoval především s marodkou. Díky nemoci nebyl ani jeden trénink kompletní.“ Toto oslabení nám značně komplikovalo nejen přípravu, ale i samotná utkání.


V sobotu 28. září jsme nastoupili proti týmu BC Wizards Újezd nad Lesy a hned od začátku bylo jasné, že nás nečeká lehký úkol. „V sobotním utkání jsme bojovali kromě nemoci ještě s obrovskou výškovou převahou,“ popisuje trenér Kefurt náročnou situaci, se kterou se kluci museli potýkat. Přestože jsme se snažili držet krok, soupeř měl výškovou i věkovou výhodu, která se projevovala především na útočné polovině.

Spokojeni můžeme být s obrannou činností, kdy jsme dokázali vymazat jak výškový, tak i věkový rozdíl, 62 bodů je toho důkazem,“ chválí trenér defenzivní výkon našich hráčů. Obrana byla solidní, a i přes všechny překážky jsme se soupeři nedovolili dosáhnout extrémně vysokého skóre. Bohužel, na druhé straně hřiště to nebylo tak růžové.

Problém nastal na útočné polovině, kdy jsme udělali velké množství nevynucených chyb a vytvořili spoustu špatných rozhodnutí, a když už byla dobrá, tak s velmi nízkou úspěšností v zakončení,“ hodnotí trenér Kefurt kriticky naši ofenzivu. Právě nedostatek přesnosti a špatná rozhodnutí nás v útoku stály lepší výsledek.

Konečný výsledek 62:34 hovoří jasně, ale je třeba vyzdvihnout bojovnost týmu, který se s obtížnými podmínkami snažil vypořádat nejlépe, jak mohl. Oslabení kvůli nemocem a výškové převaze soupeře se nakonec ukázaly jako rozhodující faktory.

Sobotní zápas byl lekcí, kterou si kluci odnesou do dalších utkání. Důležité je poučit se z chyb a pokračovat v tvrdé práci.

Výsledek zápasu:

Sobota 28. 9.: BC Wizzards Újezd nad Lesy vs Sokol Vyšehrad 62:34