U17: Těsná venkovní utkání

V uplynulém víkendu se naši hráči z kategorie U17 představili na hřištích soupeřů v rámci nadregionální ligy. V sobotu nás čekal BC Benešov a v neděli Český Brod. Trenér Jan Kefurt poskytl k oběma utkáním podrobný komentář, který shrnuje klíčové momenty a výkony našeho týmu.


Sobota 5.10. – NRL U17
BC Benešov vs. Basket Vyšehrad 46:54

Trenér Kefurt shrnul sobotní utkání proti Benešovu následujícími slovy: „Spokojeni můžeme být s nasazením a vlastně i s obrannou činností. Bohužel jsme dnes nedokázali přetavit to ve výhodu v útoku. Jednoduchých zakončení bylo málo a prakticky jsme pořád hráli do postavené obrany. V kombinaci s nízkou úspěšností z delší vzdálenosti to znamenalo, že se hrála vyrovnaná partie. Do výraznějšího vedení jsme šli až ke konci 3. čtvrtiny a to jsme také udrželi.

Navzdory ofenzivním problémům dokázali kluci díky skvělé obraně držet soupeře na uzdě a ve druhé polovině utkání si vytvořit klíčový náskok, který je dovedl k vítězství. Naše obranná disciplína byla rozhodujícím faktorem a zajistila, že jsme si připsali cenné vítězství.

Statistiky: Roland Berauer – 19 bodů, Jan Budík – 5 bodů, Adam Hozman – 0 bodů, Josef Opluštil – 3 body, Vojtěch Charvát – 13 bodů, Jakub Hnojil – 2 body, Jan Štěch – 0 bodů, Albert Vojtíšek – 0 bodů, Florian Kubr – 6 bodů, Jáchym Doležal – 6 bodů.

Neděle 6.10. – NRL U17
Český Brod vs. Basket Vyšehrad 71:63

Nedělní zápas proti Českému Brodu byl mnohem náročnější, a to nejen proto, že šlo o souboj neporažených týmů, ale také o průběžné první místo v tabulce. Trenér Jan Kefurt přiznává, že začátek utkání se našim hráčům vůbec nepovedl: „Utkání bylo soubojem neporažených a zároveň soubojem o průběžné 1. místo. Nám absolutně nevyšel vstup. Rychle jsme prohrávali 11:1. Do zápasu jsme se dokázali vrátit až kombinací obran. Poté se hrálo vyrovnaně. Velký problém nám dělalo čtení v obraně, kdy jsme zbytečně nechávali vyniknout nejlepší hráče soupeře. V útoku nám dělala problém především hlava, kdy jsme neovládli emoce a v koncovce prohráli.

Bohužel tentokrát se nám nepodařilo dotáhnout dobře rozehraný zápas do vítězného konce. Zápas ukázal, že musíme lépe zvládat klíčové momenty a udržet klidnou hlavu, což je jedna z výzev pro příští utkání.