U14: Porážka v Pardubicích, ale cenné zkušenosti do budoucna

Ve stejný den, kdy se v Pardubicích běžela 134. Velká Pardubická, se i tým U14 vydal do tohoto města změřit síly s místním týmem U14 BK VIVIDBOOKS.


Trenér Tomáš Březina v předzápasovém rozhovoru popisoval své obavy ohledně možné dopravy, vzhledem k blízkosti basketbalové haly k dostihovému závodišti: „Před cestou panovaly obavy, že budou v okolí dostihového závodiště, které je v blízkosti basketbalové haly, uzavírky ulic, a tak jsme vyrazili s velkou časovou rezervou.“

Naštěstí se však všechny komplikace vyhnuly, a tým dorazil na místo s dostatečným předstihem: „Na místě jsme byli 90 minut před začátkem utkání a musím konstatovat, že to určitě pomohlo. Kluci se zkonsolidovali, uklidnili a skvěle připravili na úvodní rozskok.“

Tento příkladný přístup zúročili hráči hned v první čtvrtině. I proti favorizovanému soupeři drželi krok, bojovali o každý míč a úspěšně překonávali celoplošný pres Pardubic. „Celou první čtvrtinu jsme drželi s favorizovaným soupeřem krok, neztráceli jsme míče, bojovali o doskoky a získávali je, a byli jsme schopni přejít přes celoplošný pres,“ chválil trenér Březina úvod zápasu.

Nicméně klíčový moment přišel ve druhé čtvrtině, kdy náš tým obdržel tvrdý úder. „Nastolený trend jsme ale nedokázali udržet a ve druhé čtvrtině jsme inkasovali direkt v podobě 33 bodů, když sami jsme dali pouze 6. Opět začala váznout souhra na rozehře a nebyli jsme si schopni postavit clonu k uvolnění bez míče, případně s míčem.“

Do druhé poloviny utkání vstoupili kluci s odhodláním, ale třetí čtvrtina ukázala, že je stále na čem pracovat. Přesto se tým nevzdával a snažil se vrátit zpět do hry. „Prohra 18:10 ve třetí čtvrtině znovu ukázala, že můžeme hrát vyrovnanější partie, ale musíme zvýšit zapálenost a odvahu se rvát o míč,“ hodnotil trenér výkon svých svěřenců.

Závěrečné skóre 25:87 jasně ukázalo sílu soupeře, ale zároveň přineslo cenné zkušenosti, které budou kluci moci využít v budoucnu. „Celkově jsme padli 25:87 a nyní máme přibližně měsíc do dalšího soutěžního utkání,“ uzavřel trenér Březina s výhledem na další přípravu.

Těžká porážka rozhodně není důvodem k demoralizaci, ale spíše výzvou, jak se nadále zlepšovat. Náš tým ukázal, že když se podaří správně nastavit souhra a odvaha, může držet krok i s favority. Na cestě k dalšímu zápasu máme dostatek času se z této zkušenosti poučit a přichystat se na další výzvy.

Sokol Vyšehrad vs BK VIVIDBOOKS 25:87