NRL U15: Dvě víkendové výhry znamená průběžné vedení tabulky

O uplynulém víkendu se náš tým U15 představil v nadregionální lize a připsal si dvě cenné výhry, které nás posunuly do čela tabulky. Trenér Jan Kefurt oba zápasy zhodnotil a poukázal na důležité momenty, které tyto duely provázely.


Sobota 12.10. – Basket Vyšehrad vs. Basket Poděbrady 92:31

Sobotní zápas proti týmu z Poděbrad se nesl ve znamení jasné dominance našeho týmu. Od začátku až do konce jsme kontrolovali tempo hry. „Stylem start-cíl jsme si došli pro výhru č. 2. Spokojeni můžeme být opět s nasazením a činností na obranné polovině,“ pochválil trenér Kefurt své svěřence za odhodlání a výkony v defenzivě.

Přestože byl zápas jednoznačný, v útoku se objevily rezervy, zejména v zakončení. „V útoku nás trochu trápila úspěšnost jednoduchých zakončení. Proto se skóre zastavilo před hranicí 100 bodů,“ doplnil trenér. Přes tyto drobné nedostatky si tým připsal suverénní vítězství 92:31.

Neděle 13.10. – Basket Vyšehrad vs. BC Kolín 67:56

V nedělním utkání proti Kolínu jsme už tak snadnou cestu k vítězství neměli. Výkon týmu nebyl zdaleka tak energický jako v sobotu. „Dnes by seděl komentář – utrpěli jsme výhru. Celému hernímu projevu chyběla energie,“ popsal trenér Kefurt nedostatek dynamiky, který se projevoval v obou fázích hry.

Obranná činnost, která byla den předtím silnou stránkou, tentokrát trpěla častými chybami, což umožnilo soupeři zůstat ve hře. „Kupili jsme chyby na obranné polovině a nechávali hosty ve hře,“ vysvětlil trenér příčiny těsného průběhu zápasu. Přesto se nám podařilo zvítězit a zapsat si třetí výhru v sezóně.

Každopádně výhra se počítá a s bilancí 3:1 jsme v čele tabulky, což je ukazatelem, že jdeme správným směrem a mělo by to být motivací k další práci,“ uzavřel trenér s optimismem do budoucna.

Tým U15 se tedy může radovat z vedoucí pozice v tabulce nadregionální ligy, ale víkendová utkání zároveň ukázala, že je stále prostor pro zlepšení, zejména v koncentraci a nasazení v obraně i útoku.

Basket Vyšehrad vs. Basket Poděbrady 92:31
Basket Vyšehrad vs. BC Kolín 67:56